Снимка БулфотоСравнително топъл въздух над Балканите ще определя времето в петък

...
Снимка БулфотоСравнително топъл въздух над Балканите ще определя времето в петък
Коментари Харесай

Рязка промяна на времето от неделя

Снимка Булфото

Сравнително топъл въздух над Балканите ще определя времето в петък и събота.

До обяд в низините, котловините и към реките ще е мъгливо. В ранния следобяд ще е слънчево и относително ясно. Температурите ще доближат своя най-много, който през днешния ден е в интервала от 5 до 10 градуса. Вятърът ще е по-осезаем в Североизточна България, информира NOVA.

В събота дневните температури ще се запазят още веднъж сред 5 и 10 градуса. След обяд и вечерта обаче облачността ще се усили от северозапад на югоизток. Вятърът ще се усили и в Северна България скоростта му ще доближава 60-70 километра в час. Ще стартира захлаждане.

В планините в петък и събота ще е слънчево с по-значителна облачност в събота след обяд и вечерта. Температурите по високото – към минус 1, в ниското – до 3-4 над нулата.

В неделя ще настъпи поврат във времето. Очакваме навлизане на леден въздух от север, а сред Гърция и Турция в Егейско море ще се оформи зона с ниско атмосферно налягане.

Вятърът ще е мощен и леден със скорост до 70-80 километра в час. В неделя ще е по-силен в западната половина на страната, а в понеделник – на юг и на изток. Дневните температури ще паднат внезапно до към 1-2 градуса. Ще превали сняг с формиране на нежна снежна завивка сред 5 и 10 сантиметра в Западна България, в Предбалкана и на североизток. Кулминацията на преваляванията от сняг ще е в южните елементи на Гърция и в азиатската част на Турция, където ще падне до метър нов сняг.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 P
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР